(Ont)snap jij de gevolgen van gister?

“De avond valt en mijn hoofd bonkt. De bezorgde stem van mijn moeder dringt door. Het klinkt niet goed. Vandaag lijkt al verdoemd. Wat heb ik gisteren gedaan?”

Voor één keer krijg je de kans om terug te reizen in de tijd, om andere keuzes te maken en te ontdekken wat er gebeurt als je te veel drinkt. Leren van jouw fouten en doe het dit keer anders. Bouw een feestje zonder gevangen te raken in de greep van drank. (Ont)snap aan de gevolgen van gisteren!

BEWUSTWORDINGSCAMPAGNE

In 2018 werd ‘Zero Heroes’ gelanceerd, de bewustwordingscampagne met betrekking tot alcoholgebruik onder jongeren in de gemeente Westland. In 2021 en 2022 reed de maatschappelijke #FFSERIEUS?! Escape Room door de gemeente Westland als interactief onderdeel van de campagne ‘Zero Heroes’. Vanaf 2023 is de escaperoom in heel West-Nederland beschikbaar. De escaperoom wordt te allen tijde ingezet als aanvulling op de interventie ‘Helder op School’ van het Trimbos instituut. Dit wetenschappelijk onderbouwde schoolpreventieprogramma biedt een integrale aanpak aan leerlingen en hun omgeving, gericht op roken, gebruik van alcohol, drugs en gamen.

INZET escaperoom

  • Deelnemers worden bewust gemaakt van de gevolgen van alcoholgebruik.
  • Deelnemers krijgen kennis over de gevaren van alcoholgebruik en worden uitgedaagd deze kennis te gebruiken in de escaperoom.
  • De escaperoom wordt ingezet als beloning op de interventie Helder op School.

ESCAPEROOM

Voor deze mobiele escaperoom is een bakwagen omgebouwd tot een professionele ervaring met 6 relevante puzzels over alcoholgebruik. Binnen 20 minuten moeten 4 leerlingen zien te ontsnappen uit de escaperoom in een hok-sfeer, door verstandig om te gaan met alcoholgerelateerde vraagstukken.

DOELGROEP

De inhoud van de escaperoom is afgestemd op eerstejaars- en tweedejaars leerlingen van het Voortgezet Onderwijs. Als aanvulling op de Helder op School interventie worden ook docenten en ouders betrokken.

ON TOUR

De escaperoom is on tour in heel West-Nederland. Heeft uw school of gemeente interesse in afname van de escaperoom, vul dan het aanvraagformulier aan.

FACTS & FIGURES

Primaire doelgroep

Jongeren van 12 tot 15 jaar

Secundaire doelgroep

Ouders en docenten

Speelduur

Speelduur

Ontsnap binnen 20 minuten

Deelnemers

4 personen per ronde

+/- 280 personen per week

Hosts

1 host begeleidt de spelers

Ruimte

6Mx4Mx2.25M

Professional

1 professional / ervaringsdeskundige

PR

Ontvang een digitale brochure ter promotie

Tijd

Afname: minimaal 1 week

Stroom

Er is een stopcontact nodig (240 volt)

VOORWAARDEN

• De escaperoom kan op scholen alleen ingezet worden in combinatie ,met de interventie Helder op school
• Minimale afname is 1 schoolweek. In 1 schoolweek
kunnen +/- 28O leerlingen meespelen
• Er is een ruimte van 6 bij 4 meter nodig om de bakwagen te kunnen stallen. De bakwagen is 2.25 meter hoog
• Er is een stroompunt nodig (240 volt)
• 1 vast aanspreekpunt

“Samenwerking, beleving & bewustwording.”

HELDER OP SCHOOL

Op het Voortgezet Onderwijs is inzet van de #FFSERIEUS?! Escape Room een leuke aanvulling op de interventie Helder op School van het Trimbos Instituut. Deze interventie is een wetenschappelijk onderbouwd schoolpreventieprogramma welke een integrale aanpak biedt aan
leerlingen/studenten en hun omgeving gericht op roken, gebruik van alcohol, drugs en gamen.

AANVRAGEN

Doe een aanvraag voor de escaperoom via onderstaande button. Samen bekijken we de mogelijkheden en bespreken we alles voor een optimale en veilige inzet van de escaperoom.

KOSTEN

We maken altijd een prijs-op-maat. Deze prijs is afhankelijk van duur inzet, additionele programma onderdelen en ondersteuning vanuit de gemeente. 

PARTNERS

7 + 8 =