veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je de meest gestelde vragen over de escaperoom.
Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via het contactformulier en we helpen je graag verder.

Wat is een EscapeRoom?

Een escaperoom is een onvergetelijke en spannende beleving! Samen met een team van vier personen word je afgesloten van de buitenwereld in een ruimte waar je uit moet ontsnappen. Die ruimte is aangekleed in een thema waardoor je je in een compleet andere wereld waant. Een escaperoom heeft spelelementen zoals verborgen puzzels en mysterieuze voorwerpen die het spel een verrassende en spannende wending geven. Door middel van raadsels oplossen en codes kraken binnen een bepaalde tijd, kom je steeds dichterbij het einddoel: ontsnappen. De vraag is, lukt je dit binnen de tijd? En; maak jij de juiste keuzes?

Wat moet ik doen in de EscapeRoom?

Eenmaal opgesloten in een escaperoom, is het aan jou en het team de taak om raadsels en mysteries op te lossen en verbanden te zien die in de kamer verborgen liggen. Door een raadsel op te lossen, kom je steeds verder in het spel en dichterbij de daadwerkelijke ontsnapping. De bedoeling is om binnen de tijd alle spellen op te lossen zodat de escaperoom winnend wordt afgesloten. Luister goed naar de regels van de spelbegeleider en zoek in de kamer zorgvuldig naar aanwijzingen. Het is belangrijk dat je als team goed samenwerkt en gestructureerd te werk gaat.

Wat is het thema?

De puzzels focussen op het weigeren/verstandig omgaan met alcohol en op het veilig thuiskomen na een feestje.
Verhaallijn
“Had ik maar…” Het was een flinke avond gisteren. Je komt de kamer binnen en krijgt een bericht dat er iets heel ernstigs is gebeurd. Je kunt het echter goedmaken. Er is namelijk voor deze ene keer de mogelijkheid om terug te gaan in de tijd en ervoor te zorgen dat de ernstige gebeurtenis wordt voorkomen.

Wat is het doel van de EscapeRoom?

Het doel van #FFSERIEUS?! Escape Room is bewustwording bij de jongeren van 12 tot 15 jaar. Het moet duidelijk worden dat de keuzes die gemaakt worden, gevolgen hebben voor jouw toekomst. De escaperoom wordt ingezet als aanvulling op de Helder op School-interventie, een wetenschappelijk onderbouwd schoolpreventieprogramma. Zie daarvoor ook https://www.trimbos.nl/aanbod/helder-op-school/ 

Binnen welke tijd moeten de puzzels opgelost zijn?

Elke groep heeft 20 minuten de tijd om de eindoplossing te vinden. Inclusief introductie en afronding is een groepje van vier personen 30 minuten bezig. 

Worden de deelnemers echt opgesloten?

Nee, de deelnemers worden niet opgesloten. Ze kunnen in principe op elk moment de deur openen en er wordt middels een beeld en geluid meegekeken en geluisterd.

Voor wie is de EscapeRoom?

De escaperoom richt zich op leerlingen uit het voortgezet onderwijs, specifiek leerjaar 1 + 2. De puzzels zijn zo ontworpen dat het voor deze leerlingen een uitdaging is om te ontsnappen aan de gevolgen van gister. 

Wat moet ik als school doen wanneer de mobiele EscapeRoom komt?

Wanneer de bus op locatie komt moeten we gebruik maken van stroom en internetverbinding. Daarom heeft de bus een plek nodig op locatie dichtbij deze voorzieningen. De ruimte die de bus inneemt is ongeveer 6 meter bij 4 meter. Van tevoren vragen wij om groepjes van 4 deelnemers te formeren en te zorgen dat elke groep tijdig klaar staat om de bus in te gaan. Het is niet de bedoeling dat zich al kinderen rondom de bus bevinden als er nog een groep bezig is.

Mag ik foto’s maken tijdens het escaperoom avontuur?

Er mogen geen foto’s gemaakt worden tijdens het spelen van de escaperoom, dit om andere groepen ook hun eigen zoektocht te kunnen geven. Dus mobiele telefoons en eventuele camera’s moeten ingeleverd worden voordat de groep naar binnen gaat.
Groepsfoto
Na afloop neemt de host een groepsfoto. Deze foto´s zijn terug te vinden op de website of op social media.

Hoeveel personen kunnen tegelijk spelen?

Per keer kunnen er maximaal 4 spelers meedoen. 

Wat als het oplossen van de puzzels niet lukt?

Deze escaperoom is bedoeld om de spelers op eigen kracht te laten ontsnappen. Met een goede samenwerking en logisch nadenken is het een uitdaging om te ontsnappen. Als wij merken dat deelnemers vastzitten, dan zijn wij er om de deelnemers verder op weg te helpen. Dit doen we met hints. Ons doel is dat deelnemers een bijzondere ervaring in onze escaperoom mee maken en dat het onderwerp ‘alcoholgebruik’ meer bespreekbaar wordt.

Waar wordt de escaperoom ingezet?

De mobiele escaperoom is in te zetten in heel West-Nederland. Het initiatief komt voort uit een bewustwordingscampagne in gemeente Westland.  

wat zijn de kosten voor inzet escaperoom?

Na het invullen van het aanvraagformulier bekijken we met elkaar de wensen en behoeften. Op basis daarvan maken we een prijs-op-maat. Afname van de escaperoom is minimaal één week (vijf werkdagen).

2 + 15 =