Brijder Jeugd

Brijder Jeugd geeft je informatie over alcohol, drugs, roken, gokken en gamen. Je kunt daarnaast bij ons terecht met vragen over jouw gebruik of gedrag en voor advies en behandeling.

Brijder Jeugd is er voor jongeren uit Noord- en Zuid-Holland van 12 tot 23 jaar. Wij geven betrouwbare informatie over alcohol, drugs, tabak en gamen. Die informatie vind je op deze site, of stel je vraag. Op deze site kun je je ook aanmelden voor hulp.

De afdeling preventie van Brijder Jeugd geeft voorlichting. Je vindt ons op scholen, op festivals en in het uitgaansleven. Goede voorlichting is belangrijk. We willen daarmee voorkomen dat jongeren onveilig gaan gebruiken of overmatig gaan gamen. Voor de jongere doelgroep willen we de leeftijd uitstellen waarop je gaat gebruiken.

Als je al alcohol drinkt of een middel gebruikt of je twijfelt of je bijvoorbeeld te veel gamet, dan kun je advies krijgen. Ook als een van je ouders drinkt of gebruikt, kun je bij ons terecht.

Als je wilt stoppen of minderen met middelen of gamen, dan kun je bij aankloppen voor hulp. Welke hulp het beste bij jou en jouw situatie past, gaan we samen bekijken. We geven je graag informatie over wat we voor jou kunnen betekenen.

Middelengebruik is er in verschillende gradaties. Als middelengebruik uit de hand loopt, kan dat thuis van invloed zijn maar ook op het werk of op school.

Gebruikende/drinkende/gamend/gokkende jongeren en volwassenen hebben vragen, maar ook ouders, partners, vrienden of familie maken zich zorgen. Als jongeren zelf advies willen, kunnen ze bij Brijder Jeugd terecht voor een Moti-4-gesprek.

Ouders en docenten kunnen ook terecht bij Brijder Jeugd voor advies, opvoedingsondersteuning, cursussen en trainingen.

PARTNERS